De top 10 risico’s van beleggen in Bitcoin (en hoe ze te vermijden)

DATE: November 16, 2019

AUTHOR: Helen Cowan

Sharing is caring!

Virtuele valuta wordt beschouwd als de toekomst van monetaire uitwisseling. Online goederen verhandelen met een wereldwijde valuta klinkt zeker als een methode die de handel kan versnellen zonder de complicaties van een nationale valuta.

Bitcoin is vandaag verreweg de meest succesvolle valuta, maar met elke nieuwe grens zijn er zeker een aantal obstakels. Ondanks de recente populariteit van bitcoin, zijn er enkele ernstige risico’s als het gaat om investeren in cryptocurrency.

Omdat zoveel mensen haasten om te investeren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de zorgen rond deze nieuwe markt. Hier zijn de top 10 risico’s van bitcoin beleggen en hoe je kunt voorkomen dat je erin verstrikt raakt.

10. De vluchtige en fluctuerende markt

De prijs van bitcoin verandert voortdurend. Vanaf 6 november 2018 was één bitcoin $ 6.461,01 waard. Als u op 17 december 2017 een bitcoin kocht, bedroeg de prijs $ 20.000. Dagen later, op de 24e, konden kopers hun investering niet voor meer dan $ 14.626 verkopen. De bitcoin-markt kabbelt voortdurend heen en weer. Met zo’n onvoorspelbare markt is het niet te zeggen of u rendement op uw investering zult krijgen. Houd de markt goed in de gaten om een enorm verlies te voorkomen. Kleine investeringen doen; ze zullen op de lange termijn voordeliger zijn.

9. Cybertheft

Cryptocurrency is op technologie gebaseerd, waardoor deze investering open blijft voor cyberaanvallen. Hacken is een serieus risico, omdat er geen manier is om uw verloren of gestolen bitcoins terug te halen. Veel rapporten suggereren dat veel kopers hun investeringen in beurzen en mijnverliezen verliezen. Uitwisselingen hebben meer kans om te worden gehackt – zelfs als u over de bescherming van een slimme portemonnee beschikt. Bovendien is er zelden een manier om uw munten op te halen als u een portemonnee hebt en uw sleutel vergeet of misplaatst. Onderzoek je cryptocurrency-portefeuilles zorgvuldig om er zeker van te zijn dat je de meest betrouwbare optie hebt.

8. Fraude

Naast hacken is er behoorlijk wat fraude in de bitcoin-markt. Kopers en verkopers willen bitcoins online verhandelen, maar omdat hun populariteit toeneemt, kunnen sommige van deze uitwisselingen nep zijn. Het Consumer Finance Protection Bureau en de Securities and Exchange Commission hebben gewaarschuwd voor deze transacties waarbij nietsvermoedende beleggers uit hun bitcoins worden gedupeerd in frauduleuze beurzen. Dit gebrek aan veiligheid vormt een groot risico voor beleggers. Hoewel systemen zijn gemaakt om deze problemen aan te pakken, blijft beveiliging een groot probleem.

7. Weinig of geen regelgeving

Momenteel functioneert de bitcoin-markt zonder belangrijke regels. De overheid heeft geen duidelijk standpunt over cryptocurrency; de markt is gewoon te nieuw. Het is niet belast, waardoor het aantrekkelijk kan zijn als investeringsmogelijkheid. Een gebrek aan belasting kan echter tot problemen leiden als bitcoin als concurrentie voor de valuta van de overheid optreedt. Vanaf nu is cryptocurrency geen algemeen geaccepteerde valuta, maar de toekomst verandert voortdurend. Het is niet te zeggen wat de toestand van de bitcoin-markt over een paar jaar zou kunnen zijn.

6. Technologie afhankelijkheid

Bitcoin is een online uitwisseling die afhankelijk is van technologie. Munten worden digitaal gedolven, uitgewisseld via slimme portemonnee en onder controle gehouden met behulp van verschillende systemen. Zonder die technologie is cryptocurrency niets waard. In tegenstelling tot andere vormen van valuta of investeringen, is er geen fysiek onderpand om dit te ondersteunen. Met goud, onroerend goed, obligaties of beleggingsfondsen bezit u iets dat kan worden geruild. Met een valuta die 100% op technologie is gebaseerd, zijn bitcoin-eigenaren kwetsbaarder voor cyberdreigingen, online fraude en een systeem dat kan worden afgesloten.

5. Blokkering blokkeren

Nieuwe bitcoins worden gemaakt door het oplossen van wiskundige vergelijkingen die ‘blokken’ worden genoemd, die worden gemaakt telkens wanneer er een bitcoin-uitwisseling online is. Een mijnpool kan rekenkracht gebruiken om een blok te minen en het te verbergen voor eerlijke mijnwerkers in plaats van het nieuwe blok aan het netwerk te melden. In wezen is dit een manier voor een select aantal om de voordelen te plukken, terwijl anderen niets meer hebben.

4. Beperkt gebruik

Bitcoin kan een stap zijn in de richting van een nieuwe monetaire uitwisseling; er zijn echter weinig bedrijven die het accepteren als een levensvatbare vorm van valuta. Momenteel staan enkele online winkels, waaronder Overstock, Newegg en Monoprix, uitwisseling van cryptocurrency toe. Bovendien kunnen bitcoin-eigenaren hun geld gebruiken voor reizen met bedrijven zoals AirBaltic, Air Lituanica en CheapAir.com. Helaas erkennen veel bedrijven bitcoin niet als een legitieme uitwisseling.

3. Financieel verlies

Bitcoin is een Ponzi-regeling genoemd, waarbij mensen aan de top profiteren van de onwetendheid van anderen. Naarmate meer mensen bitcoin kopen, ontstaat er een bubbeleconomie. Wanneer de bubbel barst, zal bitcoin in wezen nutteloos worden; er zullen veel mensen vasthouden aan cryptocurrency, die van plan zijn te verkopen maar niet kunnen lossen. Er is geen rendement op de investering, wat een zeer pijnlijk financieel verlies kan evenaren

2. Valuta of investeringskans?

Cryptocurrency kan een effectieve online valutawissel zijn; kopers kopen echter bitcoins op met de bedoeling veel te investeren zoals ze met aandelen zouden doen. Sommigen denken zelfs dat bitcoin een solide investeringsmogelijkheid voor pensioen is. Met een constant veranderende markt, geen regelgeving en geen fysiek onderpand, kunnen beleggers uiteindelijk alles verliezen wat ze beleggen. Hoewel bitcoin mogelijk zijn vruchten kan afwerpen, is de beste manier om deze investering te benaderen voorzichtig. Kleine investeringen en kleine stappen zullen meer terrein dekken.

1. Jonge technologie

Cryptocurrency is nog steeds een zeer jonge technologie. Bitcoin is ongeveer 10 jaar geleden ontstaan en moet zich nog ontwikkelen tot iets solide. Met zoveel veranderingen in de afgelopen jaren is niet te zeggen hoe de markt zal evolueren. Bitcoin zoals we die kennen, kan in de toekomst nutteloos worden. De beste manier om deze nieuwe investeringsmogelijkheid te benaderen is met voorzichtigheid en zorgvuldigheid. Neem de stappen om uw fondsen te beveiligen en zet u schrap voor de toekomst van de markt.

Als je rekening houdt met dit alles, dan ben je ready om je instap te doen in de wereld van cryptocurrency. Wanneer je gaat beginnen, moet je eerst een goeie exchange platform vinden. Bitonic en Bitcoinexchangenederland.nl zijn goede plekken om te beginnen.

CATEGORY: Internet


Copyright 2024. MIDI Theater.